Az őszi női divat slágere a mellény

Az őszi női divat slágere a mellényAhogy egyre hidegebb lesz az idő, úgy egyre több réteg ruhát szoktunk magunkra húzni. Az őszi, átmeneti időszak egyik legnépszerűbb ruhadarabja a női mellény, mutatjuk, hogy miért sláger ebben az időszakban.

Férfiak már nagyon régóta viselnek mellényt, de ma már a női mellények népszerűsége is kezdi megközelíteni a férfi mellényekét. Az őszi időjárásra jellemző, hogy ugyan hidegebb az idő, de rendkívül változékony is, emiatt fel kell készülni arra, hogy a vártnál kicsit hidegebb vagy melegebb legyen. Az egyik legjobb megoldás erre a mellény viselése.

A mellények tipikusan olyan ruhadarabnak számítanak, melyet nem önmagában viselünk, hanem kiegészítőként használjuk, egyéb ruhákkal együtt viseljük. Emiatt könnyedén lehet olyan mellényeket készíteni, melyek a kicsit hidegebb és a kicsit melegebb őszi időjárás során is ellátják a feladatukat és nem jelentenek kellemetlenséget, ha egy kicsit változik az idő.

Ahogy egyéb ruhák esetén, úgy női mellényeknél is nagyon fontos szempont, hogy egy mellény divatos legyen. Emiatt több különböző típusú női mellény közül lehet választani. A legnépszerűbb választási lehetőségek a hosszú, a kötött, a steppelt vagy a szőrme mellény. A hosszú mellények elegáns darabok, de ez nem megy a funkció rovására, kiváló védelmet is nyújtanak. A kötött mellények puha, kellemes anyagból készülnek, és jól tartják a meleget. A steppelt mellények készítése során inkább a kényelmet helyezik előtérbe, divatosak, de nem annyira elegánsak, mint pl. a hosszú mellények.