Mikor vegyünk mobil klímát?

Mikor vegyünk mobil klímát?Ahogy általában klímák iránt, úgy mobil klímák iránt is megnövekszik a kereslet a nyári hónapokban. Gyakran felmerül azonban a kérdés, hogy mikor jó választás a mobil klíma vásárlása?

Általában, amikor klímára gondolunk, akkor a split klíma berendezés jut eszünkbe, amely rendelkezik egy beltéri és egy kültéri egységgel is. Ehhez azonban szakemberre lesz szükség, amit nem mindig tudunk kivárni, főleg a nyári csúcsidőszakban. Ilyenkor megvásárolunk egy mobil klímát, hazavisszük, és már használhatjuk is. Nem kell a falat kibontani, nem kell órákon ár szerelni, hanem percek alatt beüzemelhetjük saját magunknak.

Szintén előnyös a mobil klíma, ha folyamatosan mozgásban vagyunk, pl. lakás, iroda, nyaraló stb. között. Ha egyszerre csak egy helyen vagyunk mindig, akkor gyakran felesleges mindenhova split klímát szereltetni. Megvásárolunk egy mobil klímát, és visszük magunkkal oda, ahol éppen használni szeretnénk.

Érdemes figyelembe venni azonban azt is, hogy a mobil klíma hangosabb lesz, mint egy split klíma, mivel nem rendelkezik külön kültéri egységgel. Ma már kaphatok halk változatok is, ha várhatóan zavarni fog minket a mobil klíma nagyobb hangja, akkor inkább telepíttessünk egy split klímát.

Egyes mobil klíma készülékek alkalmasak fűtésre is, ha sokat tartózkodunk olyan helyen, ahol hideg szokott lenni, de nincs lehetőség fűtést telepíteni, akkor a mobil klíma a tavaszi, őszi időszakban megoldhatja a fűtést.