Hódítanak a fehérarany gyűrűk

Hódítanak a fehérarany gyűrűkHa gyűrűkről van szó, akkor a már nagyon régóta a legnépszerűbb választás a sárga arany gyűrű. Egyre többen vannak azonban, akik nem a megszokott gyűrűket keresik, hanem valami újra, eltérőre szavaznak. Ez az eltérő választás gyakran a fehérarany gyűrű.

A fehérarany ugyanúgy arany, mint a sárga arany, a különbség az ötvöző anyag köztük, emiatt lesz a gyűrű színe más, gyakran akár sokkal látványosabb is, mint a sárga arany. Értékét tekintve azonban nem lesz kevésbé értékes a fehér arany, sőt, az esztétikusabb kinézet miatt akár értékesebb is lesz, mint a sárga arany.

Szintén hozzájárul a fehérarany gyűrűk népszerűségéhez, hogy mindegyik drágakővel díszítve nagyon jól néz ki, sőt, pl. a gyémánt drágakövet a fehérarany színe még jobban kiemeli. Ennek köszönhetően a fehérarany gyűrűk minden más ékszerrel is párosíthatók, viselhetők, szinte mindenhez kiválóan illeszkednek.

A fehérarany gyűrűk hátrányai közé tartozik, hogy elkészítésükhöz gyakran használnak allergén ötvözeteket, így akik fémallergiával küzdenek, nem viselhetnek ilyen gyűrűt. Megoldható természetesen az is, hogy antiallergén anyagokat használjanak az elkészítéshez, azonban ez magasabb árat fog eredményezni.